jueves, 15 de mayo de 2008

artitkum museum


Tal i com hem mencionat anteriorment, Rovaniemi és considerada la capital de Lapònia, hi ha les universitats de la regió. També trobem l'Artitkum, un museu dedicat a la gent d'aquesta regió, a la seva història, la seva forma de viure, com ha anat evolucionant el poble lapó des dels seus origens. 

Hi ha diversos apartats i no tots ells dedicats completament a la gent, sinó que tambè hi ha apartats més científics com seria el cas del museu de la ciència, intenten fer entendre l'importància del cercle polar artic i de com s´ha anat deteriorant en els últims anys, amb imatges molt gràfiques i representacions te n'adones de com era i com és, i el pitjor de com serà si no s'atura tot això. 


Ja que Finlàndia està situada en una zona on geogràficament s'hi pot apreciar el fenomen de les aurores boreals hi ha un video en una sala molt ben preparada on t'estires i es fa la projecció en el sostre de la sala, en aquest video es fa referència a la mitologia al voltant de les  aurores boreals, no té una vessant científica.

Si canviem de zona, ja trobem l'apartat on parla de la terra, hi ha una zona amb la vestimenta típica de la regió, hi ha joies, elements decoratius, etc. Al baixar al segon pis trobem tota la part històrica, tots els aconteixements que han fet canviar el país i tambè trobem una part amb la fauna i la flora dels seus parcs naturals.

A part del museu com a tal, cal dir que està situat en un edifici de gran bellesa amb uns grans finestrals en el sostre i d'unes línies rectes molt pures, ideal per fer-hi fotos, en general, tot i que està prohibit no hi ha ningú que et controli.

L'entrada a l'Artitkum val 10€, si s'és un grup o es poseeix el carnet ISCIC (estudiant internacional) el preu és de 8€.

Un cop estigueu al museu, no heu de marxar-ne sense rodejar-lo i anar a la riba del riu passant per sota de la carretera pel túnel que hi ha habilitat, hi ha un paissatge del riu i del museu que donen joc a fer-se fotografíes, en el nostra cas ens en vam fer sobre grans troços de gel que encara hi eren.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Gràcies per les vostres explicacions tan detallades.
Sou com els exploradors que enviava l'emperador de la Xina als seus territoris on ell no podia anar.
Genís