martes, 13 de mayo de 2008

mitjans de transport


Rovaniemi és la capital administrativa de la zona de Lapònia, com a tal és fàcil accedir-hi, però anar més enllà és tota una aventura. Arribar fins la ciutat és bastant fàcil, hi ha airoport a 10 km amb cotxe i per bona carretera, la companyia Blue1 gairebé un vol diari cap a Helsinki i la companyia finnair enllaça 6 vegades al dia amb la capital del país. S´ha de tenir en compte que tot i que siguin vols interns més o menys surten per uns 150€ per vol.

En quant al sistema de trens de finlàndia, Rovaniemi és l'estació que es troba més al nord de tot el país, només trobem l'estació de Kemijärvi. Amb el tren només podem anar cap al sur i de l'estaci'o de Rovaniemi surten trens cap a Helsinki(aprox. 4 al dia). un cap a Kaajani, pieksämäki, kokkola i kemijäarvi.

Una altra opció per viatjar des de Rovaniemi és aprofitar els autocars que a l'estiu van cap a north cape. També hi ha una companyia d'autocars que es diu expressbus i que us hem posat el link.

De totes formes la millor opció per viatjar es llogar un cotxe i anar al propi ritme, s'ha de vigilar molt amb les normes de circulació perquè aquí són molt estrictes en aquest sentit. nota: amb el carnet espanyol podem conduir un cotxe de 8+1 places, ideal per grups nombrosos, són molt còmodes i espaiosos.

un segon consell és que per moures a curta distància, per exemple els 10km que hi ha de l'airoport a rovaniemi o de santa claus village a rovaniemi, el més pràctic és trucar un taxi, a partir de 4/5 persones el preu és el mateix que l'autocar i és més còmode.

No hay comentarios: