lunes, 19 de mayo de 2008

sortida a la natura

El passat divendres els nostres amfitrions a Rovaniemi ens van organitzar una sortida preparada pels estudiants d'un centre on es preparen per ser guies i orientar-se al bosc. 

Primer ens van fer un recorregut pel centre on ens van passar un power point amb una mica de teoria del que podríem veure al parc i de les múltiples activitats que allà desenvolupen. Un cop acabada l'explicació ens vam posar dins d'unes botes per la pluja i cap a respirar aire pur.


Ens vam passejar per una zona ja preparada per no sortir del camí marcat i anar seguint els cartells, però nosaltres teniem uns guies que ens ho explicaven tot a la perfecció. Ja cap al final del trajecte ens vam apropar a un llac i vam pescar amb un sistema d'una gàbia que ja tenen preparat. Els que van voler es van quedar a veure com el senyor anava arreglant el peix per poder-lo menjar. Després d'aquestes explicacions ens van conduir a una zona preparada per menjar al voltant d'un foc i amb un troç de fusta com a plat vam menjar salmó i unes patates al caliu preparades al foc.

Quan vam assaborir el dinar i l´haviem pait vam apendre a fer foc tallant els troços de fusta per fer una bona combustió i vam arreglar una branca per tal de poder-hi punxar una salsitxa i coure-la al foc. Més tard vam assaborir cafè i té fet al foc lentament.

Una excursió que va valdre molt la pena i una experiència irrepetible tot en un entorn que no podem trobar en cap lloc de Catalunya. Al tornar cap al recinte ens van parar un moment a veure renos en un tancat, però ara ja és la primavera i comencen a moures per les grans extensions del parc i només els vam poder veure de molt lluny.

No hay comentarios: