lunes, 12 de mayo de 2008

La cosa més necessaria a Rovaniemi...


Potser molts de vosaltres estareu pensant que el que és més necessari a Rovaniemi és un bon jersei de coll alt, unes bones sabates, uns guants o un seguit de peces de roba que t'abriguin bé del fred, doncs no. Un cop ets aquí t'adones que el que més falta et fa pel següent dia no és res que puguis portar a la maleta des de casa teva, es tracta d'una bicicleta per moure't per la ciutat.

Aquí les distàncies no importen i de totes les persones que estem fent pràctiques a finlàndia, només n´hi ha una que està a cinc minuts a peu de la residència, tots els altres com a mínim ens trobem a 10 minuts amb bici del punt d'origen. Aconseguir-ne una va ser la nostra primera feina aquí perquè just la Pia ens va ensenyar el lloc de les pràctiques la majoria de nosaltres no teníem cap altra forma d'arribar-hi a no ser que vulguis anar a  peu i marxar una hora abans de casa. 

Aqu'i el que acostumen a fer els estudiants és comprar una bici de segona mà a un preu raonable, de forma que la nostra primera aventura va ser trobar 9 bicis amb condicions perquè l'endemà puguèssim anar tots a les pràctiques i amb condicions em refereixo a que els frens d'aquestes funcionin correctament perquè quan veus les pujades/baixades d'aquí te n'adones que amb la meitat de les bicis que proves abans de quedar-te'n una, no arribaries a fer ni 100 m que hauries de baixar de la bici per fer una pendent. 



No hay comentarios: