miércoles, 14 de mayo de 2008

santa claus village




En aquest país una vegada poses el peu a terra ja comences a notar que alguna cosa passa, per tot arreu veus figures del pare noël, renos,etc. Aterres en el món màgic i comercial del Santa Claus. Només anant de l'airoport a la residència ja vam passar pel davant dels dos complexos turístics dedicats a ell, el primer Santa Claus Village, el segon, a un parell de km del primer, Santa Claus Park.



Anem a explicar una mica les diferències entre ells. En el primer cas, tot i estar tot enfocat a les vendes de regals i records, n´hi ha moltes i a totes venen el mateix. Hi ha la representació de la línia del cercle polar àrtic i un gran tronc amb les drireccions de moltes grans ciutats del món. En segon lloc hi trobem l'oficina central del Santa Claus, les cartes i postals que s'envien des d'allà tenen el segell oficial del Pare noël, en el mateix lloc hi ha un munt de postals i segells perquè puguis contribuir al negoci, però posats a escriure una postal per casa teva, pels teus amics, perquè no escriure-la des d'allà mateix, el preu del segell i tot és el mateix a Rovaniemi ciutat com a l'oficina del Santa Claus. Hi ha dos tipus de bústies, pots escollir que rebin la postal ara o per nadal. En el mateix lloc hi ha totes les cartes dels nens i nenes que envien dibuixos i cartes al pare noël, en tenen unes quantes enmarcades i moltes posades per l'estança. Tot està molt ben preparat per donar sensació de realitat i no tens cap problema per fer-te fotos en tot el recinte excepte quan vas a veure el Santa Claus a la seva casa que es igual que les fotografies dels parcs d'atraccions, una fotografia sol amb el Santa Claus 25€, si s'és un grup i tothom se la queda, en tamany reduït tipus postal 6€. Una cosa que em va semblar curiosa és que a l'oficina de correus també hi ha un recipient on els nens poden deixar-hi els seus xumets, és similar a la tradició d'aquí de donar-lo als reis mags. També hi ha una opció que consisteix en rebre una carta del Santa Claus, per 6€ pots fer enviar una carta que es rebra per nadal a la direcció que un vulgui.

A Santa Claus Park, sincerament no hi vam estar, ja que vam estar molta estona a Santa Claus Vilage. Aquest segon park és més temàtic, es tracta de pujar en un trenet que et porta a fer tot un recorregut per les diferents representacions que tenen de la figura del pare noël. Tampoc podem opinar gaire perquè no hi hem estat i no sabem més del que diu la guia. 

No hay comentarios: