lunes, 19 de mayo de 2008

Cap de setmana a Helsinki i Tallin

Com és habitual els caps de setmana els aprofitem per anar a visitar llocs on entre setmana ens és impossible i com estem aquí a Finlàndia, doncs hem decidit anar a fer una visita per la seva capital Helsinki i a la seva ciutat veïna Tallin a Estonia.

Resumint a grosso modo hem estat dos dies visitant dues ciutats ben diferents l'una de l'altre. La primera Tallin, que la vam visitar el dissabte, s'hi accedeix mitjançant un ferry (dues hores aproximadament) arribes al port i al veure un mapa clarament saps que has de visitar. Ens dirigim cap a l'interior de les muralles i es fas un salt en el temps cap a l'edat mitja. Tot són cases baixes on cadascuna té una peculiaritat diferent de l'altra, cadascuna té el seu propi estil i el seu propi encant. Estem submergits en un entorn completament diferent al nostre on no et costa gens deixar volar la imaginació i submergir-te en la seva història.

Helsinki, per l'altra banda, és més una ciutat europea, és una ciutat moderna amb molts espais oberts, no hi ha carrers estrets i els edificis no són molt alts. Hi ha moltes zones ajardinades i trobem una gran activitat entorn del port on trobem un mercat ambulant on trobem parades de productes típics, souvenirs vari, etc fins a parades de mercat on pots comprar fruita i verdura i pendre un cafè al costat del mar. A la ciutat hi viuen diferents cultures d'això n'és mostra el fet de l'existència de dues catedrals. La gran catedral blanca, la catedral ortodoxa de Uspensky. També hi ha moltes més esglèsies, però cal destacar-ne una construida enmig de la roca Temppeliaukio Church.


No hay comentarios: